Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lahdessa tehtiin oikeita henkilövalintoja

Sunnuntai 13.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa on tehnyt henkilövalinnat puoluejohtoon.

 

Puheenjohtajaksi valittiin Mari Kiviniemi ja varapuheenjohtajiksi Tuomo Puumala, Annika Saarikko sekä Timo Kaunisto. Puoluesihteerin pestin sai Timo Laaninen.

 

Tunnen henkilökohtaisesti kaikki valitut ja luotan heidän taitoihinsa johtaa Suomen Keskusta Suomen suurimmaksi puolueeksi kevään 2011 eduskuntavaaleissa.

 

Mari Kiviniemen johdolla Keskusta saa avaimet siihen, että kaupunkien ovet Suomen Keskustalle avautuvat. Mari on kotoisin Jalasjärveltä, joten hän tuntee myös maakuntien tarpeet ja odotukset.

 

Tuomo Puumala on laaja-alainen vaikuttaja Keski-Pohjanmaalta Kokkolasta, mutta hänellä on suuri kannattajajoukko myös muissa maakunnissa. Puumala oli leimallisesti nuorten ehdokas puoluejohtoon.

 

Annika Saarikko teki nopean nousun puoluejohtoon. Saarikon monipuolinen kokemus eri tehtävissä sekä nuorten tuki selittävät hänen suosionsa. Annikan nyt tekemä askel on vasta ensimmäinen hänen matkallaan maamme keskeiseen vaikuttajaryhmään.

 

Timo Kauniston tuoreet mielipiteet puheenjohtajataistossa tasoittivat hänen tietään varapuheenjohtajaksi. Sain monesti keskustella Timon kanssa ennen puheenjohtajavalintoja ja voin vahvasti todeta, että Timo on mies paikallaan Suomen Keskustan varapuheenjohtajana. Onnittelut Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen suuntaan!

 

Timo Laanisen valinta puoluesihteeriksi toteutui juuri sillä ylivoimaisuudella, joka oli aistittavissa jo jonkin aikaa. Mediataidot ja vahva kokemus Keskustan taustavaikuttajana olivat ne eväät, jotka takasivat Laanisen valinnan.

 

Toivotan puoluejohtoon valitulle viisikolle parhainta menestystä ja tiedän, että koko keskustaväki ajattelee samoin.

 

Nyt alkaa haastava kymmenen kuukauden rupeama, jonka jälkeen kevään eduskuntavaaleissa linjoitetaan Suomen suunta neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Vastuulliset suomalaiset antavat eduskuntavaaleissa luottamuksensa nyt valitulle Keskusta-johdolle!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Lahden puoluekokous, Mari Kiviniemi, Tuomo Puumala, Annika Saarikko, Timo Kaunisto, Timo Laaninen

Terveisiä Lahdesta!

Lauantai 12.6.2010 klo 8.48 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous alkoi eilen Lahdessa. Olin mukana aamun Talousseminaarista illan puheenjohtajatenttiin saakka.

 

Henkilövalinnat tehdään tänään. En pääse paikan päälle, sillä meillä on tänään pienimuotoiset sukujuhlat, kun nuorimmainen päätti opintiensä.

 

Tunnelma Lahdessa oli innostunut ja rakentava.

 

Eroava puheenjohtaja Matti Vanhanen sai puoluekokouksen avanneen puheenvuoronsa jälkeen raikuvat ja pitkät suosionosoitukset. Väki nousi seisomaan ja jatkoi suosionosoituksiaan - näin menetellään harvoin Suomessa! Vanhanen sai omiltaan hänelle kuuluvan tunnustuksen.

 

Tapasin eilen monta Suomen keskeistä päättäjää ja keskustelin heidän kanssaan. Suomen ensimmäinen naispääministeri Anneli Jäätteenmäki, ministeri Juha Rehula ja kansanedustaja Anne Kalmari olivat henkilöitä, joiden kanssa en ole aiemmin keskustellut kahden kesken. Niistä keskusteluista ehkä joskus myöhemmin.

 

Puheenjohtaja- ja puoluesihteerikisa ratkeavat tänään.

 

Mari Kiviniemen ja Timo Kauniston vauhti ja varmuus ovat kasvaneet kisan edetessä. Mauri Pekkarisella ja Paavo Väyrysellä varmuutta on ollut ennenkin ja erityisesti Pekkarisella myös vauhtia.

 

Juttelin puoluesihteerikisan molempien pääehdokkaiden - Jarmo Korhosen ja Timo Laanisen kanssa eilen. Heidän kisastaan tulee tiukka. Kisan kolmannen ehdokkaan Simo Sorsan tapasin eilen ensimmäisen kerran. Hänellä ei ole mahdollisuuksia puoluesihteerikisassa, vaikka pystyvä henkilö onkin.

 

Keskustalaiset saavat hyvän puoluesihteerin on hänen etunimensä sitten Jarmo tai Timo.

 

 

Levollisena ja innostuneena Lahden henkilövalintoja odottaen

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, puoluekokous, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Jarmo Korhonen, Timo Laaninen, Simo Sorsa, Anneli Jäätteenmäki, Juha Rehula, Anne Kalmari

Terveiseni Lahteen huomenna kokoontuvalle Keskusta-väelle

Torstai 10.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Tarjosin Suomenmaan julkaistavaksi terveiseni ja "ohjeeni" Lahteen 11…13.6.2010 kokoontuvalle Keskusta-väelle.

 

Peräänkuulutin kirjoituksessani yksimielisyyttä henkilövalintojen jälkeen.

 

Suomenmaa julkaisi kirjoitukseni 8.6.2010 ilmestyneessä lehdessä.

 

Tässä terveiseni:

 

-----------------------------

 

Lahdesta pitää lähteä yksimielisenä

 

Suomen Keskustassa on käyty osin kiivastakin keskustelua Lahden puoluekokouksen henkilövalinnoista. Se kuuluu keskustalaiseen perinteeseen.

 

Nyt pitää kuitenkin jokaiselle olla selvää, että Lahdesta lähtee kotimatkalla yhtenäinen Suomen Keskusta. Henkilövalinnat tehdään Lahdessa ja niihin ei pidä olla kenelläkään poikkipuolista sanaa kahteen vuoteen.

 

Kenttä on Keskustalle valtava voimavara ja sen päätösten mukaan pitää kaikkien toimia..

 

Olemme huolestuneina kuunnelleet viestejä, että Keskusta lähtisi Lahdesta kahtiajakautuneena - nämä ajatukset on nyt haudattava.

 

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat käyneet Tampereella esiintymässä. Myös lähes kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat sekä puoluesihteeriehdokkaat ovat olleet meillä arvioitavina.

 

Kaikki ehdollaolevat täyttävät kriteerit, joita johtohenkilöiltämme vaaditaan.

 

 

Meillä on edessämme kymmenen kuukauden pituinen tiukka taival, jonka lopputuloksena kevään vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Siinä työssä pitää olla yksimielisesti niiden päätösten takana, jotka Lahdessa tehdään!

 

-Esko Erkkilä-

Tampere

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Lahden puoluekokous

Elsi Katainen - ehdolla Suomen Keskustan varapuheenjohtajaksi

Sunnuntai 6.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Keskustan varapuheenjohtajakilpaan ilmoittautunut kansanedustaja Elsi Katainen vieraili Tampereella 1.6.2010 samassa tilaisuudessa kuin varapuheenjohtaja Rantakangas.

 

Elsi Katainen on syntynyt Keski-Pohjanmaan itälaidalla Haapavedellä, mutta on opiskelun, työn sekä avioliiton myötä siirtynyt Pielavedelle pohjois-Savoon. Hän on Pielaveden kunnanvaltuuston puheenjohtaja vuodesta 2001. Katainen on maatilayrittäjä sekä luonnonvara-alan opettaja.

 

Puolueen varapuheenjohtajana hän haluaisi laittaa lopullisesti pisteen kaupunkien ja maaseudun väliselle vastakkainasettelulle Suomessa.

 

Katainen peräänkuuluttaa...

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Suomen Keskusta, Elsi Katainen

Mauri Pekkarinen - valmis pääministeriksi

Lauantai 29.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta valmistautuu mielenkiintoiseen puheenjohtajavalintaan parin viikon kuluttua Lahden puoluekokouksessa.

 

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat esiintyneet tamperelaisille ja heistä viimeisenä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Pekkarinen esiintyi tamperelaisille Linkosuon kahvilassa Koskikeskuksessa lauantaina 22.5.2010.

 

Olin kuuntelemassa ministeriä ja pääsin myös keskustelemaan hänen kanssaan.

 

Pekkarinen on kokenut...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauri Pekkarinen, Suomen Keskusta, ydinvoimalapäätös

Timo Kaunisto - piristävä osaaja Suomen Keskustan puheenjohtajakilvassa

Tiistai 25.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereella taannoin vieraillut Suomen Keskustan puheenjohtajatentti jouduttiin toteuttamaan vain kahden ehdokkaan tenttinä, sillä Mauri Pekkarinen ja Timo Kaunisto olivat silloin läsnä Eduskunnan energiakeskustelussa.

 

Pekkarinen ja Kaunisto "paikkasivat" poisjääntinsä siten, että he olivat tamperelaisten tavattavissa lauantaina 22.5.2010.

 

Tapasin molemmat puheenjohtajakandidaatit; Kauniston Väinö Linnan aukiolla ja Pekkarisen Koskikeskuksessa.

 

Kansanedustaja Timo Kaunisto on...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Kaunisto, Suomen Keskusta

Suomen Keskustan puheenjohtajakiertue Tampereella

Torstai 13.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lahdessa 11. - 13.6.2010.

 

Puheenjohtajakandidaatit osallistuvat ennen puoluekokousta yhdeksällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea järjestettäviin puheenjohtajatentteihin.

 

Puheenjohtajakiertue saapui Tampereelle 11.5.2010. Tilaisuus järjestettiin Museokeskus Vapriikissa ja Vapriikin auditorioon kokoontuikin yleisöä täysi salillinen.

 

Valitettavasti samaan aikaan Eduskunta keskusteli pääministeri Matti Vanhasen ilmoituksesta energia-asioista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen joutui asian johdosta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen, Timo Kaunisto, Suomen Keskusta, Arto Pirttilahti

SDP pakoilee vastuuta

Keskiviikko 12.5.2010 - -Esko Erkkilä-

SDP:n puoluejohto - puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma - ilmoittivat, että he aikovat äänestää keskiviikkona 12.5.2010 Kreikalle annettavaa lainaa vastaan.

 

Päätös osoittaa SDP:ltä lyhytnäköistä politiikkaa ja äänten kalastelua halvoilla keinoilla. SDP:stä ei ole vastuunkantajaksi.

 

Poliittisten puolueiden uskottavuus, linjakkuus, luotettavuus ja yhteistyökyky koetellaan vaikeissa paikoissa - nyt Suomessa, EU:ssa ja koko läntisessä maailmassa on vaikea paikka.

 

Arvostan Suomen Keskustan ja Kansallisen Kokoomuksen politiikkaa ja niiden keskinäistä yhteistyötä näinä vaikeina aikoina.

 

SDP:ssä on tutkittu Eduskunnan paikkajakaumaa ja todettu, että tarvittavat tukitoimet tullaan hyväksymään ilman heidän tukeaankin, joten he voivat mielistellä äänestäjiä ja järkevä lopputulos saadaan siitä huolimatta.

 

SDP ei halua kantaa vastuuta tiukassa paikassa - ainakaan minun mielestäni SDP ei ansaitse äänestäjien luottamusta seuraavissa vaaleissa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikan tukitoimet, SDP, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, Suomen Keskusta, Kansallinen Kokoomus

Julkilausuma nuorisotyöttömyyden hoitamisen, haja-asutusalueiden rakentamisedellytyksistä huolehtimisen sekä Tampere-Pirkkala -lentoaseman kehittämisen puolesta

Tiistai 20.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan Pirkanmaan piirijärjestö päätti Ellivuoressa 17.4.2010 antamassaan julkilausumassa kiinnittää huomiota nuorisotyöttömyyden hoitamiseen, haja-asutusalueiden rakentamisedellytyksistä huolehtimiseen sekä Tampere-Pirkkala -lentoaseman kehittämiseen.

 

Kokous valitsi julkilausumatoimikuntaan puheenjohtajaksi Jouni Koskelan Tampereelta ja jäseniksi Elina Kimpanpään Sastamalasta, Elina Siepin Ylöjärveltä, Tuukka Liuhan Lempäälästä ja Esko Erkkilän Tampereelta.

 

Julkilausumaan soveltuvia asioita...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskustan Pirkanmaan piirijärjestö, Jouni Koskela, Elina Kimpanpää, Elina Sieppi, Tuukka Liuha, Esko Erkkilä, nuorisotyöttömyys, haja-asutusalueet, Tampere-Pirkkalan lentoasema

Eduskuntavaaleihin on aikaa vajaa vuosi

Maanantai 19.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011 eli varsinaiseen vaalipäivään on aikaa vajaa vuosi.

 

Suomen Keskustan Pirkanmaan piirikokous oli Sastamalan Ellivuoressa lauantaina 17.4.2010 eli tasan vuotta ennen varsinaista vaalipäivää. Kokousosanottajia oli poikkeuksellisen paljon, sillä läsnä oli 115 henkilöä. Suuri osanottajajoukko osoittaa, että yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostaa.

 

Kokouksessa oli innostunut tunnelma ja useissa puheenvuoroissa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 2011, Suomen Keskusta, Mikko Alatalo, Vilhartti Hanhilahti, Tarmo Niemenmaa, Timo Taivalsalmi

Valtuutetut ovat luovuttaneet valtaansa virkamiehille

Sunnuntai 11.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Jyväskylän yliopistossa tarkastettiin perjantaina 9.4.2010 Anne Luomalan väitöskirja, joka tutki päätöksentekoa 11 kunnan talousarviokokouksessa. Eräs tutkituista kunnista oli Tampere.

 

Anne Luomala on ollut luottamushenkilönä Kannuksessa ja Valkeakoskella. Nyt hän työskentelee Valkeakoskella tutkijana ja suunnittelijana vastuualueenaan kuntien seudullinen henkilöstökoulutus.

 

Luomalan johtopäätös ei yleisellä tasolla yllätä, sillä hän päätyi siihen, että kuntien talouspäätöksenteko on usein vaihtoehdotonta ja sitä hallitsevat valtuutettujen sijasta virkamiehet.

 

Luomala kehottaa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyväskylän yliopisto, Anne Luomala, Suomen Keskusta, Tampere

Kolmen uuden bussilinjan tarjouskilpailu on käyty

Sunnuntai 20.12.2009 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Yhdyskuntalautakunta päätti kokouksessaan 15.12.2009, että Tampereen sisäisten linjojen 17, 20 ja 22 liikennöintisopimus solmitaan Väinö Paunu Oy:n ja Länsilinjat Oy:n muodostaman tarjousyhteenliittymän kanssa.

 

Sopimus alkaa linjan 22 osalta talviliikennekauden 2010-2011 alusta ja linjojen 17 sekä 20 osalta kesäliikennekauden 2011 alusta.

 

Sopimukset ovat voimassa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen joukkoliikenne, TKL, Tampereen kaupunkiliikenne Liikelaitos, ulkoistaminen, Suomen Keskusta, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos

Tasa-arvoinen Suomi - menestyvä Keskusta

Maanantai 2.11.2009 klo 13.03 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin viikonvaihteen aikana Suomen Keskustan risteilylle Helsingistä Tallinnaan ja takaisin.

 

Risteilyaluksena oli Tallink Siljan  m/s Baltic Princess. Koko laiva oli varattu keskustalaisten käyttöön ja mukana matkassa oli lähes 1.500 henkilöä. Tampereelta ja koko Pirkanmaalta oli mukana iso joukko keskustalaisia.

 

Ohjelmaa oli laidasta laitaan; mielenkiintoisia seminaareja sekä workshopeja ja ministeritapaamisia. Myös monipuolista ohjelmaa vapaa-ajanviettoon oli saatu sisältymään risteilyohjelmaan.

 

Olen työn merkeissä osallistunut lukuisille risteilyille kuluneiden vuosien aikana. Tämän Keskusta-risteilyn anti oli ehkä peräti paras kaikista niistä risteilyistä, joille olen osallistunut.

 

Risteilyllä tuli selvästi esille se tulevaisuudenusko, joka Keskusta-kentässä nyt vallitsee. Hallitusvastuussa oleminen aikaansaa sen, että Keskustan rivijäsenillä - kuten minulla - on ministereiden kautta suora vaikuttamismahdollisuus politiikan huipulle. Käytin hyväkseni tätä mahdollisuutta niissä keskusteluissa, jotka kävin keskeisten ministereiden kanssa.

 

Tarkoitukseni on lähipäivinä käsitellä tarkemmin Keskusta-risteilyn antia näillä sivuilla - poikkea tutkailemaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomen keskusta, keskustaristeily

« Uudemmat kirjoitukset